lørdag

OSTERYTTERE

En meget nem ting til frokost eller når vi får lyst til noget godt i flok, er denne osterytter, bestående af smørristet franskbrødsskive smurt med ostemasse. Brødet sættes i varm ovn til massen er gylden. Herover lægges høvlede ræddiker.
Den godt sultne kan nok spise et par stykker af de lækre og velsmagende brød.

Ingredienserne til denne ret vil mestendels forefindes i køkkenet for næsten det hele.

Opskrift : Husholdning for Land og By 1961


OSTERYTTERE

til hver skive brød :

10 g smør
1/2 spsk. mælk
salt
sennep
paprika
20 g fuldfed eller halvfed ost

Franskbrødsskiverne ristes på panden i let brunet smør.
Osten, der skal være skåret i små stykker, blandes i en gryde med mælk og krydderier og varmes ved svag varme, medens der piskes i det, til osten er smeltet.

Ostemassen smøres straks på brødet og skiverne sættes et øjeblik i en varm ovn.
Høvlede ræddiker lægges på.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.