fredag

BANKEFLÆSK

Bankeflæsk eller paneret flæsk er en klassiker omkring mormormad. Flæsket skal gerne efter stegning fremstå med en sprød brun skorpe om.
Vær opmærksom på, at paneret kød suger meget fedtstof under stegningen.

Der er uendelig mange måder at servere bankeflæsk på. Traditionelt er stuvede grøntsager, f.eks. stuvede bønner en god ledsager. Hertil en god fast kartoffel. - Og for de, der ikke frygter fedtstof, er lidt brunet smør til ikke af vejen, hvis det skal være som på mormors tid.

Et besøg i det sønderjyske for nylig, resulterede i bankeflæsk, - hertil gode faste kartofler og persillesovs til. Sønderjyderne forstår sig sandelig på at stege bankeflæsk med sprød skorpe omkring.

Der anvendes svinekød fra stegestrimmelen.

Portionen rækker til 4 personer.

Opskriften her lancerede Kirasten Hüttemeier i 1952



BANKEFLÆSK

8 - 10 skiver letsaltet eller fersk flæsk
1 æggehvide
5-6 spsk. rasp
fedtstof til stegning

Hvis der er svær på kødet, skæres denne fra. Flæskes bankes med hånden eller en kødhakker og paneres. Vendes først i æggehvide, dernæst i raspen og steges på panden i afbruset fedtstof på begge sider. I alt ca. 8 minutter.

Servér det sprøde flæsk med en stuvning, lidt brunet smør og en god fast kartoffel til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.