Hvert år går vi og længes efter forår og sommer og ikke mindst efter smagen af nyopgravede danske kartofler. - Det er da også stort og fås næppe større og bedre, men lad os dog også få noget godt ud af de gamle kartofler, når den tid kommer. F.eks. som her i Kirsten Hüttemeiers farsfyldte kartofler fra 1982.
Farsen røres som til en almindelig fars til frikadeller af de opgivne ingredienser.
De fyldte kartofler brunes i en gryde og gør sig færdige i gryden på ca. 3/4 time.
En opskrift, der er god at have, når nye kartofler bliver til gamle kartofler.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
FARSFYLDTE KARTOFLER
8 store melede kartofler
400 g blandet- og flæskefars
1 løg
salt
peber
1 æg
1 skive franskbrød uden skorpe, blødt op i mælk
60 g smør
1 dl paprika
stødt paprika
Skræl kartoflerne, skær et låg af og udhul dem. Lad en ca. 1 cm tyk væg blive tilbage. Rør farsen med revet løg, salt, peber, æg og det opblødte franskbrød. Fyld det i de udhulede kartofler og læg låg på.
Varmt smørret i en flad gryde og steg kartoflerne gyldenbrune. Tilsæt så bouillon. Læg låget på og kog kartoflerne 45 minutter ved svag varme, til de er møre.
Servér farsfyldte kartofler, drysset med paprika og en skål grøn salat til.
VELBEKOMME
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.