Ægge-romsuppe serveres med et lag sødet æggehvide på toppen. Hertil godt hindbær- eller jordbærsyltetøj samt små tvebakker.
Lad nostalgien blomstre og overrask familien eller veninderne med rigtig, ægte mormormad fra gamle dage.
Opskrift : Exam. husholdningslærerinde Ebba Eich 1952
ÆGGE-ROMSUPPE MED HVIDESKUM
1 1/2 liter mælk
40 - 50 g hvedemel eller maizenamel
ca. 50 g melis
2 æg
3 spsk. rom
Melet udrøres med ca. en trediedel af mælken. Resten bringes i kog og jævningen piskes i under stærk piskning.
Suppen koges ved svag varme, ca. 5 minutter, legeres derefter med æggeblommerne, der er rørt med sukkeret og smages til med rom.
Hviderne piskes meget stive, blandes forsigtigt med lidt melis og lægges oven i terrinen lige før serveringen.
Server ægge-romsuppe med hvideskum sammen med en god hindbær- eller jordbærsyltetøj samt evt. små tvebakker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.