Da arbejdet nu er i gang, er det en fordel at lave en større portion at gemme hen af, så det ideelle tidspunkt er faktisk sidst på sommeren, hvor de danske tomater bugner i drivhus og på friland.
Opskrift : Kaja Pedersen 1952
TOMATPURÉ RÅ
godt 1 kg tomater
10 g salt
10 g sukker
5 g citronsyre
1 g benzoesyre
Tomaterne vaskes, skæres over og hakkes en gang igennem kødmaskinen, gnides igennem en sigte og vejes derefter.
Til 1 kg pure tilsættes ovennævnte mængder krydderier og syrer.
Denne pure er tynd og man kan si noget af saften fra, før pureen konserveres. Desværre fjernes også både smags- og næringsstoffer. Iøvrigt bliver pureen tykkere ved almindelig fordampning i købet af nogle måneder, hvis der ikke er lukket lufttæt, men blot bundet over med cellofan eller pergament.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.