Week-end pie med hakket okse- eller kalvekød, kartoffelmos og tomat, tilberedt i gratinfad er en uhyre velsmagende middagsret til familien. Til den gyldne pie er en brun, skarpe sauce god.
Spar tid og køb bare kødet færdig hakket 1 gang. Det går fint an.
Opskrift : E. Herlov-Muller 1952
WEEK-END PIE
Ca. 1/2 kg okse- eller kalvekød
1-2 grofthakkede løg
20 g margarine
2-3 modne tomater eller tomatpuré
engelsk sauce
salt
3/4 kg skrællende kartofler
ca. 3 dl kogende mælk
20 g smør eller margarine
reven ost
rasp
Kødet hakkes en gang gennem maskinen. Løgene brunes i margarinen på en pande. Kødet blandes i, men skal blot varmes til det smuldrer. Tomaterne, som er skåret i terninger, eller ca. 1 dl tomatpuré, tilsættes, dernæst engelsk sauce, salt og peber efter smag.
Kartoflerne koges uden salt, vandet hældes fra ( kan anvendes til saucen ). De dampes godt over svag varme og moses med et ris eller kartoffelmosen. Tilsæt lidt efter lidt mælken, medens der stadig piskes godt i mosen til den bliver hvid og let. Smag til med salt.
I bunden af et smurt gratinfad lægges halvdelen af kartoffelmosen, herover kødet, som dækkes med resten af mosen. Reven ost og rasp drysses over, pådryppes smeltet smør eller margarine.
Pien bages i ovnen ved 220 grader i 20-30 minutter til den begynder at blive gyldenbrun.
Server week-end pie med en brun, skarp sauce til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.