Indledningen slår fast, at desserten er yndet af ældre folk og sandsynligvis vil gøre lykke hos de unge. Den er hurtig lavet og så er det en stor portion.
Opskrift : børnenes Ugeblad 1925
MORMORS FROMAGE
6 æg
5 spsk. stødt melis
7 blade husblas
1/4 liter stærk kaffe
1/2 liter piskefløde
evt. 1 tsk. sukker
Først skiller I 6 æg. Blommerne røres med 5 spsk. stødt melis, til de er hvide. Derefter blødes 7 blade husblas i koldt vand og opløses bagefter over ilden i 1/4 L stærk kaffe og hældes lidt efter lidt i de rørte æg. De 6 hvider pisker I til stift skum og hælder så æggekaffen varsomt deri. Der røres lidt rundt, men hviderne må nødig knuses.
Fromagen hældes så op i en pæn skål og står til næste dag.
Når den skal piskes, pisker I 1/2 L fløde til skum og breder den over fromagen. Enteskefuld sukker rørt i flødeskummet smages godt.
Lidt små pleskener spises til, men kan undværes.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.