Kold hvidvin, let rødvin, æblemost eller mineralvand, er en god følgesvend til retten, der blev lanceret først i 70'erne.
Friskpillede rejer er naturligvis at foretrække, men der kan godt gås på kompromis med konserverede rejer fra bøtte eller optøede, frosne rejer.
Portionen rækker til 12 personer og kan naturligvis reduceres.
REJER I HVIDVINSGELE
1 flaske tør hvidvin
12 blade husblas
ca. 300 g pillede rejer
2-3 spsk. Mango-chutney
salatblade
Bland vinen med den udblødte, smeltede og atter noget afkølede husblas. Fyld lidt af det i 12-15 oliesmurte muffins eller linseforme. Stil resten i køleskabet.
Læg en krans af rejer på det stivnede geleklatter i formene og anbring lidt mango-chutney i midten. Fyld formene op med gele og stil dem koldt til serveringen.
Anret geleerne på salatblade og server dem sammen med flute og koldt smør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.