Laksemousse med klippet purløg, serveret iskold med godt brød til, er en dejlig let frokostret i denne varme tid. Kirsten Hüttemeier lancerede den dejlige laksemousse lige først i 80erne
Der er brugt dåselaks til retten, lige i Kirsten Hüttemeirs ånd. Hun var i 50erne med til at argumentere for, at kvinderne skulle ofre lidt flere husholdningspenge for at lette arbejdspresset i køkkenet. Såsom moderne husholdningsmaskiner, dåsemad på hylderne og nem færdigmad i den nyindkøbte fryser.
Retten er både nem og hurtig at tilberede og det gerne nogle timer forinden og sættes i køleskab, da den skal serveres iskold.
LAKSEMOUSSE
1 dåse laks (ca. 160 g)
1 1/2 dl piskefløde
nogle dråber citronsaft
salt
peber
2 tsk. klippet purløg
1 hårdkogt æg
1 tomat
Lad laksen fra dåse dryppe af. Fjern skind og ben og mos kødet med fint med en gaffel. Pisk fløden stiv og bland lidt citronsaft, salt, peber og klippet purløg i. Kom den mosede laks i fløden og sæt blandingen i køleskabet, til den er meget kold.
Kom så laksemoussen over på asietter og pynt med en skive æg og en skive tomat.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.