Nødderne skal plukkes i midten af juli måned, - måske kan det lige nås for i år.
Opskriften på syltede, grønne valnødder med rom er fra 1936 og kan tilskrives den navnkundige Carla Meyer, der skønt tyskfødt, stiftede Københavns husmoderforening, på initiativ af Thit Jensen. I 1920 foregangskvinde for De Danske Husmoderforeninger.
SYLTEDE GRØNNE VALNØDDER MED ROM
grønne valnødder
vand
1 kg stødt melis, 1 dl vand, 1 1/2 dl eddike pr. Kg valnødder
1 dl 50 procent alkoholholdig, god rom eller arrak
1 stang flækket vanilje pr. kg valnødder
De grønne valnødder gennemstikkes på kryds og tværs og lægges i vand i ca. 14 dage. Dette skiftes hver dag mindst 1 gang. Valnødderne koges derefter omtrent møre i vand og er nu sorte.
Der beregnes 1 kg stødt melis, 1 dl vand og 1 1/2 dl eddike pr. kg valnødder. Vand, eddike og sukker koges til en sirup. Valnødderne lægges deri og koges småt, til de er møre. De tages op med hulske og lægges i krukke, hvorefter de overholdes med saften og henstår tildækket i 14 dage.
Saften hældes da fra, gives et opkog, afsvales, tilsættes1 dl 50 procent alkoholholdig, god rom eller arrak og 1 stang flækket vanilje pr. 2 1/2 kg valnødder og hældes på nødderne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.