Både tomatgelérand og kyllingesalat kan laves helt færdig dagen før og monteres kort før den serveres.
Denne fine forret lancerede Kirsten Hüttemeier for Familie Journalens læsere i 1973 under temaet, nemme forretter.
Portionen rækker til 5-6 personer.
Kilde : Det Kgl. Bibliotek
TOMATGELÉRAND MED KYLLINGESALAT
tomatgelérand
1 liter tomatjuice
citronsaft
salt
16 blade husblas
kyllingesalat
2 kyllinger (gerne de røgede)
150 g rå champignoner
200 g mayonnaise
3 spsk. ymer
sennep
citron
evt. karry
pynt
brøndkarse
Til randen smages tomatjuicen til og lunes. Husblas sættes i blød i koldt vand. knuges op heraf og smelter i den lunkne tomatjuice, der smages til. Hældes i en skyllet randform og stilles koldt, gerne til næste dag.
Til kyllingesalaten koges dagen før kyllingerne i vand, tilsat salt og et par laurbærblade. 50 minutter efter slukkes, kyllingerne afsvales lidt i suppen, hvorefter ben og skind smuttes fra. Kødet skæres i mindre stykker.
Mayonnaise blandes med ymer, smages evt. til med karry, evt. hvidløg og heri komme kyllingekødet samt de rå champignoner i skiver.
Salaten kan varieres med asparges, frosne ærter og i stedet for karry kan meget klippet grønt tilsættes selve mayonnaisen. Alt blandes og smages til. Stil den koldt, gerne til næste dag.
Randen løsnes med en bredbladet kniv, sænkes få sekunder i varmt vand og vendes ud på et fad.
Kyllingesalaten røres op og kommes i randen. Pynt med brøndkarse.
Servér tomatrand med kyllingesalat, ristet knækbrød eller flüte.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
TOMATGELÉRAND MED KYLLINGESALAT
tomatgelérand
1 liter tomatjuice
citronsaft
salt
16 blade husblas
kyllingesalat
2 kyllinger (gerne de røgede)
150 g rå champignoner
200 g mayonnaise
3 spsk. ymer
sennep
citron
evt. karry
pynt
brøndkarse
Til randen smages tomatjuicen til og lunes. Husblas sættes i blød i koldt vand. knuges op heraf og smelter i den lunkne tomatjuice, der smages til. Hældes i en skyllet randform og stilles koldt, gerne til næste dag.
Til kyllingesalaten koges dagen før kyllingerne i vand, tilsat salt og et par laurbærblade. 50 minutter efter slukkes, kyllingerne afsvales lidt i suppen, hvorefter ben og skind smuttes fra. Kødet skæres i mindre stykker.
Mayonnaise blandes med ymer, smages evt. til med karry, evt. hvidløg og heri komme kyllingekødet samt de rå champignoner i skiver.
Salaten kan varieres med asparges, frosne ærter og i stedet for karry kan meget klippet grønt tilsættes selve mayonnaisen. Alt blandes og smages til. Stil den koldt, gerne til næste dag.
Randen løsnes med en bredbladet kniv, sænkes få sekunder i varmt vand og vendes ud på et fad.
Kyllingesalaten røres op og kommes i randen. Pynt med brøndkarse.
Servér tomatrand med kyllingesalat, ristet knækbrød eller flüte.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.