Det er en ret, der godt kan gå hen og blive familiens yndlingsret.
En aldeles glimrende måde at få brugt nogle rester på, så opskriften, der er fra midt i 60erne, er faktisk højaktuel i vore dage, hvor vi gerne skulle blive lidt bedre til at få noget ud af vore rester. - Og her er ældre tiders kogebøger en uvurderlig hjælp til at opnå noget fornuftigt. De er fra en tid, hvor husmødrene satte en ære i, at få noget ud af alting, navnlig i efterkrigsårene, hvor alting var knapt. Rigtig noget at lade sig inspirere af.
Opskrift : Else Andersen 1964
Det Kgl. Bibliotek
BRUNEDE RIS
50 g margarine
2 dl ris
1 dl hakkede løg
3 dl god kødsuppe
Margarinen opvarmes og når den er gyldenbrun, tilsættes ris og løg. Under bruningen må der hele tiden røres godt fra bunden, der benyttes ca. halv varme.
Når risene og løgene er brune, tilsættes suppen og kogningen foregår som til løse ris.
Brunede ris kan blandes med rester af kød og grøntsager, med ristede svampe, tomater eller lignende.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.