tirsdag

HAVKONGENS FAD

Nok en lækker frokostret fra fortiden er havkongens fad, bestående af frisk torskerogn eller torskerogn fra dåse, kaviar, finthakket løg og tomater forenet i et ildfast fad med smørklatter over. Retten gratinerer i ovnen i et kvarters tid.
Serveres med rigelige citronsnitter, ristet franskbrød eller flüte og koldt smør til. Let rødvin, hvidvin og mineralvand egner sig til.

Havkongens fad er for resten også en lækker ret koldt.

Opskrift : Fritze Juel 1972

                                                            Statshospitalet Middelfart

HAVKONGENS FAD

1/2 kg frisk eller torskerogn fra dåse
1 stort glas dansk kaviar
1 finthakket løg
5-6 fuldmodne tomater
1 spsk. chilisovs
peber
smør eller margarine
citronbåde

Befri rognen for eventuelle hinder, rør den løs med en gaffel og bred det ud i et smurt, ildfast fad. Fordel kaviaren over og drys med finthakket løg.
Skold og flå tomaterne og bræk dem itu, direkte ned i fadet. Dryp med chilisovs og lidt peber og fordel rigeligt med små klatter smør eller margarine på overfladen.

Stil fadet ind i en ca. 175 grader varm ovn i ca. 15 minutter.

Server retten varm med masser af citronsnitter, ristet franskbrød eller lune flutes og koldt smør til.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.