Serveres med rigelige citronsnitter, ristet franskbrød eller flüte og koldt smør til. Let rødvin, hvidvin og mineralvand egner sig til.
Havkongens fad er for resten også en lækker ret koldt.
Opskrift : Fritze Juel 1972
Statshospitalet Middelfart
1/2 kg frisk eller torskerogn fra dåse
1 stort glas dansk kaviar
1 finthakket løg
5-6 fuldmodne tomater
1 spsk. chilisovs
peber
smør eller margarine
citronbåde
Befri rognen for eventuelle hinder, rør den løs med en gaffel og bred det ud i et smurt, ildfast fad. Fordel kaviaren over og drys med finthakket løg.
Skold og flå tomaterne og bræk dem itu, direkte ned i fadet. Dryp med chilisovs og lidt peber og fordel rigeligt med små klatter smør eller margarine på overfladen.
Stil fadet ind i en ca. 175 grader varm ovn i ca. 15 minutter.
Server retten varm med masser af citronsnitter, ristet franskbrød eller lune flutes og koldt smør til.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.