Postejerne kan fint supplere de klassiske retter på julefrokostbordet og lidt fornyelse skader jo ikke.
Portionen rækker til 6 personer
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963
Kirsten Hüttemeier i Skriverhuset
ANNE'S LUNE OSTEPOSTEJER
175 g hvedemel
175 g smør
1/2 dl tyk fløde
3/4 spsk. eddike eller akvavit
fyld
1 1/2 æg
2 1/2 spsk. revet ost
0,75 dl fløde
paprika
peber
appelsinsalat
2 appelsiner
3 julesalat eller 1 1/2 salathoved
Smørret, der skal være koldt, hakkes i melet, fløde, eddike eller akvavit tilsættes og dejen æltes hurtigt sammen. Lægges koldt, gerne i flere dage. Rulles ud og smurte linse- eller postejforme beklædes med dejen.
Til fyldet piskes æg, revet ost, fløde og krydderier sammen. Det fordeles i formene med dejen. Fyld kun 3/4 op.
Bager i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter til æggemassen er stivnet. Står lidt i formene, inden postejerne tages ud heraf.
Servér Anne's lune ostepostejer på salatblade med bladselleri, radiser og appelsinsalaten.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.