Mørbrad er såmænd ikke særlig dyr mad. Det er reelt kød, så noget større spild er der ikke.
Friske tomater kan erstattes med hakket tomat på dåse. Det sparer arbejdstid.
Portionen rækker til 4 personer.
Opskrift : Else Vinkel 1956
Parteret gris
SVINEMØRBRAD GRATINERET MED TOMAT
ca. 500 g svinemørbrad
1 1/2 spsk. smør
salt
hvid peber
tomatmasse
1/2 kg modne tomater ( eller tilsvarende mængde hakket tomat på dåse )
1 spsk. olie
1/2 fed knust hvidløg
1/2 tsk. salt
1 knsp. hvid peber
1 spsk. finthakket persille
til gratinering
2 - 3 spsk. reven ost
Skold og flå tomaterne, halver dem og fjern kernerne. Hak tomatkødet.
Hæld olien i en gryde og tilsæt løget. Varm olien og kog tomater og persille heri 15 - 25 minutter ved svag varme eller til det jævner.
Vask og aftør kødet. Skær det i 3/4 cm tykke skiver og steg eller grillsteg dem. Kun 1 minut på hver side. Læg skiverne i et smurt gratinfad og hæld stegeskyen over dem. Læg et jævnt lag tomater over kødet og drys den revne ost over.
Sæt fadet i en meget varm ovn ved 275 grader, helst udelukkende med overvarme. Gratiner retten 10 - 15 minutter eller til den er lysebrun.
Servér den dejlige mørbradret med kogte eller brunede kartofler til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.