mandag

FYLDTE PØLSER

Ovenpå jule og nytår og alt for meget god, fed mad, bliver det nu alligevel rart med hverdagsmad igen. - Gerne noget både nemt og også gerne noget overkommeligt i pris til de danske, slunkne husholdningspunge.

 Opskrift : Kirsten Hüttemeyer 1965



FYLDTE PØLSER

8tykke wienerpølser

varm kartoffelsalat

10 - 12 kogte mellemstore, faste kartofler
50 g smør
2 fintsnittede løg
4 spsk. vinaigre
salt
peber
3 dl tyk fløde

klippet persille
tomatsnitter

De kogte eller ristede wienerpølser flækkes og får et snit på langs, men ikke helt igennem.
Pølserne lægges på et ildfast fad for at holde varmen. Imedens laves kartoffelsalaten.

Kartoflerne koges, pilles og skæres i skiver. Smørret smeltes og heri svitses løgene og lidt efter tilsættes eddike, salt og peber. Under låg dampes dette til løgene er møre og klare. Så kommes fløden i og koger med, til det er en tyk sovs, hvorefter kartoffelskiverne eller terninger, blandes i.
Alt varmes og salaten fordeles i de flækkede pølser. Persille drysses over og tomatsnitter anbringes på tværs af pølserne.

Servér de fyldte pølser med sennep og evt. en skål salat til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.