tirsdag

JULELEVERPOSTEJ

Vi iler videre med opskrifter på gammeldags leverpostej. Denne af hakket svinelever, ansjoser, fløde og så har den en dejlig "julet" smag af nelliker. Bemærk, at postejen er uden spæk.

Det er en dejlig fast leverpostej, god at skære af og så kan den naturligvis serveres varm med ristede champignons til.

Opskrift : Else Algreen 1964

Museet Tidens Samling

JULELEVERPOSTEJ

200 g svinelever
4 tvebakker
2 ansjoser
1/2 løg
1 spsk. mel
1 dl fløde
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
1 tsk. nelliker

Skyl leveren og skær den i små stykker. Hak den sammen med tvebakker, ansjoser og løg tre-fire gange gennem kødmaskinen.
Ryst mel og fløde til jævning, rør den i levermassen og smag til med krydderierne.

Hæld levermassen i en aflang kageform eller et ildfast fad, der er smurt godt med smør eller fedt eller belagt med tynde spækskiver.

Sæt formen i vandbad i ovnen og bag den ved jævn varme (175 grader) ca. 50 minutter.

Servér leverpostejen kold eller varm med godt brød til. En hjemmesyltet rødbede er bestemt heller ikke af vejen.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.