Er lysten der til at servere en lidt anderledes and end den traditionelle, serveret med rødkål og brunede kartofler, - den and, der til alle tider vil være nummer et, er denne andesteg, farseret med fyld, tilsat portvin værd at lave.
Portvinsfarseret and, serveres med sauce, små pillekartofler og hvis det foretrækkes rødkål. Anden kan sagtens bære det.
Bemærk, at stegemetoden her er noget anderledes end den sædvanlige vidundermetode af Kirsten Hüttemeier, som jo altid virker.
Portionen rækker til 4 personer.
Opskrift : Ellis Tardini 1977
PORTVINSFARSERET AND
1 and, ca. 2 1/2 kg
salt
citronsaft
fars
1 tyk skive franskbrød
1 spsk. mælk
200 g svinekød
50 g røget spæk
andelever, kråse og hjerte
1 æg
1/2 dl portvin
1/2 spsk. grønne peberkorn fra glas
salt
sauce
50 g smør / margarine
50 g mel
2 1/2 dl bouillon
1 gulerod
1 løg
1 spsk. tomatpuré
1 krydderbuket
1/2 dl hvidvin
1/2 spsk. grønne peberkorn
Skyl og tør anden. Gnid den udvendig med citron og salt.
Til farsen køres svinekød, spæk og indmad 2-3 gange gennem kødmaskinen.
Skær skorpen af franskbrødet, opblød det i mælken og rør det i farsen sammen med de øvrige ingredienser.
Lad farsen hvile 30 minutter, hvorefter den fyldes i anden. Bliver der fars tilovers, steges den ved siden af i en alu-form. Luk anden med kødnåle.
Læg anden på risten over bradepanden, der sættes i en varm ovn ved 250 grader i 15 minutter. Hæld ca. 2 1/2 dl kogende vand i bradepanden og steg anden færdig ved 160 grader i ca. 2 timer.
20 minutter før den er færdig, hældes skyen fra. Anden kan evt. efterbrunes ved 250 grader eller under grill.
Til saucen smeltes smørret i en gryde. Riv gulerod og løg groft og brun det i smørret. Rør melet i og spæd med bouillon. Tilsæt pure, krydderbuket, hvidvin og peberkorn og lad saucen snurre ca. 15 minutter.
Skum andeskyen for fedt og hæld skyen i saucen, der smages til.
Servér anden parteret sammen med skiver af farsen. Hertil sauce, persillekartofler og evt. rødkål.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.