Hjemmelavet kaviar vil mange nok mene, - det kan man da ikke lave selv ! Jo såmænd. Måske ligner det ikke russisk kaviar fra støren, men ærlig talt, hvor mange af os har for vane at servere dette produkt ?
Faldt over denne morsomme opskrift fra midt i 50erne på hjemmelavet kaviar, tilberedt på rogn af torsk, gedde, laks eller ørred. Rognen er tilsat citron, løg og cognac.
Kaviaren serveres på smørstegte franskbrødsskiver.
Opskrift : Lise Bræmme 1956
HJEMMELAVET KAVIAR
rogn af torsk, gedde, laks eller ørred
salt
hvid peber
løg
citron
cognac
Fjern hinden fra rognen, læg den i en skål og rør forsigtigt i den med en gaffel. Fjern også små hinder. Dæk rognen til og lad den stå koldt i 12-24 timer for at modnes.
Læg rognen i en glasskål og hæld saften af 1/4 citron over den.
Riv løget og lad det stå en tid for at safte. Bland løgsaften i rognen med en gaffel og rør, til det skummer. Tilsæt 1 tsk. cognac.
Kaviaren serveres på smørstegt franskbrød.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.