Efterår og vinter er tid for hvidkål og hvad deraf følger af retter med den anvendelige hvidkål.
Gammeldags mormor hvidkål, serveret med kogt flæsk, sennep og rødbeder til er en rigtig klassiker. I denne gamle opskriftsbog fra midt i fyrrerne, har retten fået navnet mormors hvidkål, det, vi i dag kender som vreden kål og mest serveres til jul. Mormors hvidkål kan naturligvis serveres hele vinteren og den smager fortrinligt.
- Og herligt er det, når man nu trods alt er i gang, at sådan et hvidkålshoved i de fleste familier rækker til et par dage, så der er varmemad til dagen efter.
Opskrift : Den unge frues kogebog 1946
MORMORS HVIDKÅL
1 hvidkålshoved
vand
salt
ca. 3/4 liter sødmælk eller fløde
35 g smør
Hvidkålen skæres i 8 dele, koges mør i letsaltet vand og afkøles. Derefter knuges alt vandet ud af kålen, der hakkes fint på et bræt eller gennem maskine.
Smørret smeltes i en tykbundet gryde, kålen kommes i og gryden sættes over svagt blus på komfuret.
Nu tilsættes mælken lidt efter lidt, til den er helt opsuget af kålen. Det må foregå langsomt, da retten ellers ikke opnår sin særlige konsistens.
Mormors hvidkål serveres med koldt, kogt flæsk, sennep og syltede rødbeder.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.