Kagen egner sig fortrinlig som dessert eller blot til en glad kop kaffe.
Opskriften foreskriver stødte tvebakker. I vore dage er det ikke så almindeligt at have tvebakker i huset, hvorfor en virkelig grov rasp også kan bruges, men den bedste konsistens opnås med tvebakker. Det er selvfølgelig lidt nemmere.
Æblekagen monteres i et smurt ovnfast fad eller i en rund form med løs bund.
Underste og øverste lag skal være rasp.
Opskrift : Birgitta Frantzen 1968
ROSAMUNDES ÆBLEKAGE
ca. 20 tvebakker
ca. 1/2 kg æblemos
150 g smør / margarine
1 spsk. kanel
mandellåg
200 g smør / margarine
2 æg
125 g sukker
150 g mandler
Stød tvebakkerne til groft rasp og rist det i fedtstof. Strø kanel på. Læg rasp og æblemos lagvis i et smurt ovnfast fad eller i en rund form med løs bund.
Pisk æg og sukker skummende og kom det halvsmeltede fedtstof i. Til sidst blandes smuttede, malede mandler i.
Hæld dejen over æblekagen og bag den i ovnen ved god varme (200 grader) i ca. 1/2 time.
Æblekagen serveres lun med vaniljesovs, der kan laves fra bunden af mælk og æg eller sovsen laves simpelthen af pulver. I vore dage forhandles kartoner med færdiglavet vaniljesovs.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.