Båndmakaroi, hakket oksekød, peberfrugt og tomatpure, udgør hovedingredienserne.
Husk at fjerne aluminiumsfolien det sidste kvarter i ovnen, så kødet kan blive brunt og sprødt på overfladen.
Opskrift : Else Algreen 1964
SPANIOLERFAD
400 g hakket oksekød
60 g smør eller margarine
2-3 løg
175 g båndmakaroni
1 lille grøn peberfrugt
6 dl mælk
ca. 1 dl tomatpure
salt
peber
lidt smør eller margarine
Brun det hakkede kød i ca. halvdelen af fedtstoffet. Hak løgene groft og brun dem i resten.
Læg de rå makaronistykker i et smurt ildfast fad, fordel blandingen af kød og løg over makaronien og læg tynde strimler peberfrugt på.
Ryst mælk, tomatpure og lidt salt og peber sammen og hæld blandingen over. Fordel til sidt nogle klumper smør eller margarine øverst i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i knap en time. De første 3 kvarter lægges staniol over, som fjernes det sidste kvarter.
Server retten rygende varm, direkte fra ovnen.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.