En god ret i form af gammeldags skipperlabskovs, serveret med rødbeder, har altid været populær mad. En rigtig god variant er en svensk skipperlabskovs, tilberedt med hvidtøl, løg og gulerødder og så selvfølgelig kartofler. Retten er krydret med allehånde og smager rigtig dejligt. Tilberedes i ovnen.
Opskrift : Else Algreen 1964
SVENSK SKIPPERLABSCOVES
500 - 600 g skært oksekød ( yder- eller inderlår )
1/2 - 1 tsk. knust allehånde
1 laurbærblad
1 flaske lyst hvidtøl
mel
salt
30 - 50 g smør eller margarine
4 - 5 gulerødder
2 - 3 løg
10 - 12 kartofler
Afpuds kødet og skær det i tynde skiver, der gnides med allehånde og smuldret laurbærblad. Lægges i en skål og overhældes med øllet. Lad det trække i nogle timer og tag så kødet op og lad det løbe af. Vend det i mel med salt og steg kødskiverne hurtigt i godt brunet fedtstof på panden.
Skær grønsagerne i skiver og steg derefter løg- og gulerodsskiverne i stegefedtet.
Læg et lag kartoffelskiver i et smurt ildfast fad, læg derover kød og grønsager og øverst et lag kartoffelskiver. Drys salt og peber mellem lagene, og hæld øllet, kødet har ligget i, over.
Kog under låg, til retten er meget mør. 1 - 1/2 time i god ovnvarme ( 200 grader ).
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.