torsdag

SVENSK SKIPPERLABSCOVES

En god ret i form af gammeldags skipperlabskovs, serveret med rødbeder, har altid været populær mad. En rigtig god variant er en svensk skipperlabskovs, tilberedt med hvidtøl, løg og gulerødder og så selvfølgelig kartofler. Retten er krydret med allehånde og smager rigtig dejligt. Tilberedes i ovnen.

Opskrift : Else Algreen 1964



SVENSK SKIPPERLABSCOVES

500 - 600 g skært oksekød ( yder- eller inderlår )
1/2 - 1 tsk. knust allehånde
1 laurbærblad
1 flaske lyst hvidtøl
mel
salt
30 - 50 g smør eller margarine
4 - 5 gulerødder
2 - 3 løg
10 - 12 kartofler

Afpuds kødet og skær det i tynde skiver, der gnides med allehånde og smuldret laurbærblad. Lægges i en skål og overhældes med øllet. Lad det trække i nogle timer og tag så kødet op og lad det løbe af. Vend det i mel med salt og steg kødskiverne hurtigt i godt brunet fedtstof på panden.

Skær grønsagerne i skiver og steg derefter løg- og gulerodsskiverne i stegefedtet.

Læg et lag kartoffelskiver i et smurt ildfast fad, læg derover kød og grønsager og øverst et lag kartoffelskiver. Drys salt og peber mellem lagene, og hæld øllet, kødet har ligget i, over.

Kog under låg, til retten er meget mør. 1 - 1/2 time i god ovnvarme ( 200 grader ).

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.