Gammeldags hindbærfromage, af friske eller frosne hindbær, er en skøn dessert efter søndagsmiddagen.
Fromage kan med fordel tilberedes dagen før og overnatte i køleskabet.
Opskrift : Girly Skodshøj 1964
HINDBÆRFROMAGE
300 g hindbær (friske eller frosne)
100 g sukker
6 blade husblas
2 dl piskefløde
2 æggehvider
Hindbærrene drysses med sukker og røres godt. Varmes forsigtigt op i en kasserolle og tilsættes den opvredne husblas, der har ligget i blød i koldt vand i 10 minutter. Når husblasen er smeltet, tages kasserollen af ilden og afkøles.
Når massen er knap kold, tilsættes forsigtigt den piske fløde og de stiftpiskede æggehvider. Fløde og æggehvider piskes hver for sig og hvis det er i samme skål, da altid æggehviderne først.
Hæld fromagen i en skål og lad den stå koldt nogle timer eller gerne til næste dag.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.