En god hverdagsret er denne pølsegryde med blomkål. ud over blomkål, gæster også kartofler og små løg gryderetten.
Når der står karbonadepølse, det er en gammel betegnelse for små pølser, kan cocktailpølser anvendes eller større pølser er også i orden.
Opskrift : Else Algreen 1964
PØLSEGRYDE MED BLOMKÅL
10-15 små løg
50-60 g smør eller margarine
1 kg små, nye kartofler
2 små blomkål
3 dl suppe
salt
peber
paprika
3-4 tomater
250-400 g pølser (karbonadepølser eller større pølser)
3 spsk. mel
1 dl vand
hakket persille
Pil løgene og brun dem hele i fedtstoffet.
Rens kartofler og blomkål, skær kartoflerne i fire dele, del blomkålen i buketter og læg begge dele i gryden til løgene. Tilsæt suppe og krydderier og lad det hele småkoge ved svag varme 12-14 minutter.
Skær tomaterne og pølserne i skiver. Ryst mel og vand til jævning og rør den i gryden. tilsæt tomater og pølser og lad retten snurre 5-6 minutter.
Servér pølsegryden direkte fra gryden, overdrysset med hakket persille.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.