Danske egnsretter er i den senere tid støvet af med brødrene Price i front. Egnsretter er faktisk meget spændende, - nogle selvfølgelig mere end andre.
Sønderjysk snysk med sprødstegt flæsk er da en dejlig sommerret, også i vore dage, især, når der anvendes nye gulerødder og friske ærter.
Opskrift : Arla, inspireret af de gamle opskrifter
SNYSK
5 gulerødder i små tern
1 liter vand
2 tsk. groft salt
300 g bælgede eller optøede, frosne fine ærter (må ikke være kogt)
snysk
50 g smør
3 spsk. hvedemel
1 1/2 dl sødmælk
1(4 tsk. groft salt
friskkværnet peber
2 dl hakket frisk persille
pynt
persille
500 g stegeflæsk i skiver
1 kg kogte kartofler
Kom gulerødderne i en gryde med kogende vand, tilsat salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 5 minutter. Tilsæt ærterne og kog dem uden låg i ca. 1 minut. Tag 3 dl af kogevandet fra og hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte.
snysk
Smelt smørret i gryden ved kraftig varme, uden det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen i ca. 2 minutter. Pisk kogevandet i lidt efter lidt. Pisk mælken i og las saucen koge ved svag varme under omrøring i ca. 2 minutter.
Vend ærter, gulerødder, salt og peber i og smag stuvningen til. Vend den hakkede persille i og servér straks med sprødstegt flæsk og kartofler til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.