Stegte fiskefileter er godt, men friturestegte fiskefileter, på gammeldags manér, serveret med friturestegte citronbåde og remouladesovs, ærter og salat, det er altså lækkert.
Alle slags fiskefileter kan steges på denne måde, i stykker, dyppet i dej og kogt gyldne i olie.
Husk ikke for mange stykker ad gangen i olien !
Opskrift : Birgitta Frantzen 1968
FRITURESTEGTE FISKEFILETER
3/4 kg fiskefileter
olie
dej
175 g mel
4 1/2 dl mælk
2 æg
persille
Frituredejen piskes sammen af ingredienserne og hviler i et kvarters tid.
Strø salt på fiskefileterne en halv snes minutter og tør dem derefter i køkkenrulle.
Varm olien op i en gryde, den skal syde om en tændstik.
Skær fileterne i mindre stykker og dyp dem efterhånden i dejen og lad dem koge gyldne i olien, ikke for mange ad gangen.
Tag dem op med en hulske og læg dem fedtsugende papir.
Når al fisken er stegt, kommes tørre persillekviste i olien og steges sprøde.
Servér de friturestegte fileter med persillekviste, citronbåde, remouladesovs, ærter og salat.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.