Likøren kan tilskrives min slægtning, Anne Marie Mangor eller som vi bedre kender hende, Madam Mangor.
Fruen var datter af assessor i hof- og stadsretten, Andreas Bang. Navnet Mangor fik hun i ægteskabet med Valentin Nicolai Mangor.
Opskrift : Madam Mangor
FRUGTLIKØR
1 lod = 15,625 g
2 potter rom, helst Jamaicarom
al slags frugt ( jordbær, stikkelsbær m.m., samt æbler og pærer, skrællet og skåret i småstykker
Det hele går i al sin enkelthed ud på at indsamle sæsonens bær og frugt, der kommes i krukken til rommen.
Når der ikke er flere bær og mere frugt, hældes hele herligheden på et dørslag og til sidst sies rom/frugten gennem en finmasket si eller gennem et klæde.
Den siede saft tilsættes sukker efter smag og behag. Når sukkeret er opløst, kommes likøren på flasker, der proppes.
Til to potter rom er en passende frugtmængde 6 af 8 lod. Den frasiede frugt kan koges med puddersukker og blive velsmagende. Anvendes i grynsuppe.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.