Rødgrød med fløde er noget af det mest danske og sommerlige, vi overhovedet kan komme i nærheden af, når vi vil lave gammeldags mormormad.
Blandede bær og frugt, havde mange husejere i køkkenhaven, dengang mange husstande var selvforsynende på det område.
Har vi ikke frugten selv, må vi købe og heldigvis er de fleste supermarkeder da også velassorteret i frisk frugt og grønt.
Rødgrød er ikke entydig. Forskellig slags frugt blandes, efter hvad vi har og hvad der passer sammen.
Til denne gammeldags rødgrød er brugt hindbær, solbær, kirsebær, ribs og rabarber.
Grøden er jævnet med sagomel, så bliver den aldrig lang. Hvis ikke det kan fås, bruges samme mængde kartoffelmel, udrørt i lidt koldt vand. Da må grøden først jævnes, når saften er gået af kog. Kartoffelmel må endelig ikke koge.
Kirsten Hüttemeier står for den dejlige frugtgrød, hun lancerede i 1963.
RØDGRØD MED FLØDE
hindbær
solbær
kirsebær
ribs
rabarber (i alt 1 kg frugt)
3-4 dl vand
ca.150-200 g sukker
vanilje
60 g sagomel pr. liter saft
lidt smuttede, snittede mandler
Frugten renses, koger med vandet, sies, måles og varmes med sukker og vaniljekorn.
Sagomelet røres ud i lidt koldsaft eller vand, hældes i saften og skal koges med et i nogle minutter. Eller, der anvendes kartoffelmel til jævning.
Grøden hældes i en skål og smuttede, snittede mandler drysses over.
Lad grøden blive kold og servér den med fløde på.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.