En rigtig C-vitamin bombe til forårsmånederne, hvor vi længes efter solskin og sommer, er denne gammeldags hybensaft.
Vi er i hybensæson, tag familien med i naturen og pluk vilde hyben til gemmerne. Der er ikke så meget arbejde med rensningen, idet kun blomst og stilk fjernes.
Opskrift : Husholdning for Land og By 1961
HYBENSAFT
vilde hyben
lage
1 spsk. konserveringsvæske
10 g citronsyre pr. liter koldt, kogt vand
Vilde hyben renses for blomst og stilk, skylles, fyldes på små glas eller flasker og overhældes med en lage af 1 spsk. konserveringsvæske og 10 g citronsyre pr. liter koldt, kogt vand.
Bør af hensyn til hybens store C-vitaminindhold så vidt muligt opbevares under lufttæt lukke, f.eks. i sylteglas eller vidhalsede flasker, lukket med paraffinlåg eller i henkogningsglas lukket med damp eller vinsprit.
Efter nogle måneders henstand kan den overordentlig C-vitaminrige saft bruges til drikkebrug som C-vitaminkilde i forårsmånederne.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.