Stuvede champignoner f.eks, kan serveres på ristet brød eller smørristes på en pande. De kan fyldes i tarteletter eller i små postejer bagt af butterdej eller anvendes i omeletter.
De egner sig som varm ret til frokost og som en forret. Mulighederne er mange.
Opskrift : Husholdning Land og By 1961
1/2 kg friske champignoner
50 g smør
1 dl piskefløde
salt
1 knsp. hvid peber
saft af ca. 1/2 citron
Det nederste stykke på stokken af svampene skæres af med en skarp kniv. Derefter børstes svampene én ad gangen med en blød børste, idet de holdes under rindende vand. De lægges efterhånden til afdrypning i en sigte. Grove champignoner kan befries for lameller, er man særlig kritisk.
Svampene skives på en æggedeler eller skæres i 4 dele på langs.
På en pande varmes smørret, til det er let gyldent, heri hældes svampene. Der omrøres med paletkniv og svampene svitses ca. 5-10 minutter, hvorefter fløden tilsættes. Er sovsen tynd, kan den indkoges lidt længere eller der kan tilsættes en anelse kartoffelmelsjævning. Stuvningen skal ikke være for jævn. Tilsmages med salt, peber og citron.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.