Agurker med rå eddike eller sagt på en anden måde råsyltede agurker, serverer Madam Mangor for os i denne ca. 100 årige opskrift.
Agurkerne skal være sylteagurker og dem forbinder vi ofte med små grønne drueagurker.
Mangor foreslår de syltede agurker til at give smag i ragout og saucer og ellers som fast surt tilbehør til stegeretter.
Den anførte krydderimængde passer til en temmelig stor krukke agurker. Drueagurker og saltlage afpasses efter en stor krukke.
Meningen er jo, at man vinteren igennem henter i krukken.
Opskrift : Madam Mangor
AGURKER MED RÅ EDDIKE
drueagurker
saltlage
eddike
3 spsk. hel peber
2 hylstre spansk peber
1 snes chalotter
1/2 snes nelliker
1/2 snes grønne laurbærblade
1/2 hvidløg
De ret store drueagurker, der skal være fuldkommen grønne, lægges 12 timer i en saltlage. Aftørres godt og lægges så 8 dage i eddike. Derefter rystes de på et sold (dørslag) og nedlægges i en stor krukke med krydderier. Der hældes så meget ny, rå eddike på, at denne står over det hele.
Krukken tilbindes straks, helst med blære.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.