fredag

FISK OG URTER

I 60'erne kom der for alvor gang i praktiske ovnretter. De havde og har den fordel, at kunne passe sig selv i ovnen, når først tingene er forenet i det ovnfaste fad.

Foruden kød er fisk særdeles velegnet, tilberedt i fad i ovnen og gerne som her i den gode fiskeret fra først i 60'erne med fiskefileter, kartofler og grønsager.

Opskrift : Husholdning for Land og By 1961


FISK OG URTER

8 fiskefileter ( tunge eller rødspætte )
400 g gulerod
200 g selleri
400 g kartofler
salt
peber
dild
ca. 1 1/2 dl vand
tomatpure

Gulerødder og selleri rives på råkostjern, kartoflerne snittes på agurkehøvl, lægges lagvis med den letsaltede fisk i smurt, ovnfast fad. Krydderier lægges imellem og lidt grøn dild kommes ved.
Vand og tomatpure hældes i fadet og låg lægges på.

Sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Spises fra fadet.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.