Scrampi Indienne, her må Kirsten Hüttemeier da vist ha' kigget langt ud over Danmarks grænser,da hun lancerede retten, men spændende er denne risrand, fyldt med den dejligste karry- flødesovs, iblandet skaldyr og pyntet med bananskiver, strimlet rød peber og snittede mandler.
Nykogte jomfruhummerhaler er ikke et must. Dåsekrabber eller rejer kan anvendes i stedet.
Det hele kan sagtens gøres lidt praktisk. Risranden står i formen, lige til at lune i ovnen ved 200 grader i 15 minutter, tildækket. Skaldyrsstuvningen er klar til at varme, mandlerne er smuttet og peberen skåret i strimler.
Retten egner sig til såvel natmad, frokostret eller blot hyggemad.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1965
HÜTTEMEIERS SCAMPI INDIENNE
4 dl amerikanske ris
8 dl vand
2 spsk. olie
salt
1 æble
1 stort hakket løg
1spsk. kokosmel
2 tsk. karry
smør
1 1/2 spsk. mel
2 dl hvidvin
lidt fløde eller bouillon
12-14 jomfruhummerhaler, helst nykogte
bananskiver
rød peber i strimler
mandler i snitter
Ris, vand, olie og salt koges i 14 minutter og presses derefter op i en randform, der er smurt godt med smør.
Æblet skæres i små terninger og steges let i smørret sammen med løg, kokosmel og karry. Derpå blandes melet i og der spædes med vin og fløde til en god sovs, som smages til. Heri kommes jomfruhummere, krabber eller rejer.
Risranden serveres med stuvningen i midten og udenom lægges bananskiver, strimler af rød peber og snittede mandler.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.