Rabarber er også i sæson i september, lige indtil oktober, så det gælder om, at få det sidste ud af dem.
Opskrift : Fru Ida Spies 1931 / ugebladet Hjemmet 1931
RABARBER OG MARENGS
6 stilke rabarber
saft af 1 citron
1 dessertskefuld sagomel
3-4 æggehvider
3 spsk. melis + 3 spsk. melis
Rabarberstilkene koges til kompot med saft af 1 citron. Den jævnes med en dessertskefuld sagomel.
Komposten lægges i en ildfast glasskål.
Æggehviderne piskes så stive, at de kan skæres, 3 spsk. melis kommes i. Der piskes hurtigt, så hviderne atter er stive. Så kommes igen 3 spsk. melis i og piskes helt ud igen.
Marengsen lægges over rabarberne.
Fadet sættes i en svagt opvarmet ovn (150 grader), til marengsen er lysegul.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.