søndag

RABARBER OG MARENGS

Skøn oldemor dessert er denne rabarber og marengs, bestående af en jævnet rabarberkompot med marengslåg.

Rabarber er også i sæson i september, lige indtil oktober, så det gælder om, at få det sidste ud af dem.

Opskrift : Fru Ida Spies 1931 / ugebladet Hjemmet 1931



RABARBER OG MARENGS

6 stilke rabarber
saft af 1 citron
1 dessertskefuld sagomel
3-4 æggehvider
3 spsk. melis + 3 spsk. melis

Rabarberstilkene koges til kompot med saft af 1 citron. Den jævnes med en dessertskefuld sagomel.
Komposten lægges i en ildfast glasskål.

Æggehviderne piskes så stive, at de kan skæres, 3 spsk. melis kommes i. Der piskes hurtigt, så hviderne atter er stive. Så kommes igen 3 spsk. melis i og piskes helt ud igen.
Marengsen lægges over rabarberne.

Fadet sættes i en svagt opvarmet ovn (150 grader), til marengsen er lysegul.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.