En ugentlig fiskedag kan varieres i det uendelige, da der er mange fine, gammeldags fiskeretter, at tage fat på.
Disse fiskekager af hakket fisk, gerne torsk, er paneret og stegt som karbonader. Kagerne serveres med brunede løg og stuvede kartofler. Hertil en skål grøn salat.
Ualmindelig dejlig og velsmagende mormormad.
Opskrift : Else Algreen 1964
FISKEKAGER
1/2 kg hakket fiskekød, f.eks torsk
2 æg
1 lille løg
salt
hvid peber
panering
rasp
salt
hvid peber
til stegning
15 g smør eller margarine
1 spsk. olie
Fiskekødet hakkes en gang gennem maskinen (køb det færdighakket) og blandes med de sammenpiskede æg. Rør farsen godt, tilsæt salt og peber og eventuelt lidt revet eller finthakket løg. Form hakkebøffer på et bræt, vend dem i rasp, blandet med salt og peber.
Steges på panden i en blanding af smør/margarine og olie i 10-15 minutter.
Servér fiskekagerne med brunede løg, stuvede kartofler og en skål grøn salat.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.