lørdag

HVIDKÅLSRAND, TILBEREDT I BAGEFORM

Farsretter med kål er god, mættende mad til familien og så er der ofte mad til et par dage af et stort kålhoved.

Stuvet hvidkål, gryderetter med kål, mulighederne er mange, men en god kålret kan også tilberedes i ovnen, som denne gammeldags hvidkålsrand, tilberedt i bageform med låg eller tætsluttende aluminiumsfolie. Serveret med smeltet smør og hvid sauce, opbagt af kålvandet.

Der er jo ikke nogen, der forbyder at man koger en kartoffel til, om ønsket. Godt rugbrød klæder også retten.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943



HVIDKÅLSRAND, TILBEREDT I BAGEFORM

1 portion rørt fars som til frikadeller
kogt hvidkål (snittet kål)

Bageformen smøres, et lag rørt fars lægges i bunden, derpå et lag kogt hvidkål, atter fars og til slut et lag kål. Låget sættes på eller der pakkes tæt med aluminiumsfolie. Formen anbringes på gasappararatet, der indstilles til lille blus. (På komfuret ved ikke alt for meget varme).
Efter ca. 25 minutters bagetid er randen færdig og vendes.

Servér hvidkålsranden med smeltet smør og hvid sauce.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.