Gode, gammeldags hverdagsretter, det er trods alt dem, der er mest brug for. Mormormad eller nærmere oldemormad fra omkring år 1900 er disse kødruller med øl, der serveres med kartofler, grønsager og den gode øl sauce.
Det er, som man ser, ikke noget nyt, at bruge øl i maden, som ellers mange kokke og øl entusiaster brillerer med. Det har man skam gjort de sidste hundrede år.
Opskrift : Husmoderens Håndbog, Agnes Werner
KØDRULLER MED ØL
magert kød, svinekød hakket fint
salt
peber
mel
stødt tvebak (rasp)
klaret eller margarine til stegning
øl
Det finthakkede kød krydres med salt og peber og rulles i mel og stødt tvebak.
Brunes i klaret eller margarine og når de er brune, spædes lidt efter lidt øl på og rullerne steges færdige.
Serveres på et fad med saucen hældt over sammen med kogte kartofler og grønsager.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.