Endnu en dejlig opskrift på tarteletfyld er denne skinkestuvning med bladselleri, ærter og skinke. En fin frokostret og hurtig at servere, da stuvningen kan være lavet i forvejen og blot skal varmes.
Det er et temperament spørgsmål, om man selv vil binde an med at bage tarteletterne eller de skal være færdigkøbte. De er såmænd så udmærkede endda.
Dette er den sidste opskrift på tarteletfyld af ældre dato i denne omgang.
Opskrift : Kirsten Høeg-Larsen 1982
TARTELETTER MED PIKANT SKINKESTUVNING
fyld
4-6 stilke bladselleri
smør eller margarine
4 dl piskefløde
ca. 125 g fine, grønne ærter
1 skive tykt skåret skinke
ca. 1 tsk. Maizena
salt
peber
en anelse cayennepeber
2 spsk. hakkede urter
persille
kørvel og esdragon
Bladsellerien renses og skæres i skiver der svitses et øjeblik i lidt smør. Fløden tilsættes (hold lidt tilbage til jævning), bringes i kog og koges nogle minutter. Ærterne tilsættes, skinken befries for svær og eventuelt fedt og skæres i små terninger som tilsættes. Når alt er varmet igennem, jævnes stuvningen med Maizena, udrørt i resten af fløden og stuvningen smages til med krydderier og de hakkede grønne urter.
Stuvningen anrettes i de lunede tarteletter og serveres straks med et drys hakkede urter.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.