En fin ret er disse bygmester fileter, kalvekoteletter af fileen, monteret med en skive ristet skinke, herpå kogte grønne bønner og ristede, hakkede svampe. Øverst et spejlæg med en stribe brunede løg.
Til retten serveres brasekartofler.
Begår sig udmærket som gæstemad.
Brasekartofler bliver allerbedst af faste pillekartofler fra dagen før.
Opskrift : Gunna Agersted 1952
BYGMESTERFILET
kalvekoteletter af fileten
smør til stegning
salt
peber
skiver af skinke, ristet
grønne bønner, kogte
hakkede svampe, ristede
spejlæg
brunede løg
brasekartofler af kartofler fra dagen før
Steg koteletterne i rigeligt smør på panden. Tag dem af panden og hold dem varme. Rist nogle skiver skinke på panden og fordel skiverne på koteletterne.
Fordel kogte, grønne bønner og ristede, hakkede svampe over skinken.
Til sidst lægges et spejlæg på hver kotelet og herover en stribe brunede løg, lige før servering. Byd lækre brasekartofler til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.