Opskrift : Gunna Agersted 1953
30 små makroner
2-3 spsk. curacao
2 spsk. jordbærsyltetøj eller 1 appelsin og 1-2 spsk. sukker
1/2 liter piskefløde
50 g sukker
6 blade husblas
Makronerne stænkes med likøren. Jordbærsyltetøjet lægges til afløb. Bruges appelsin i stedet for syltetøj, skrælles appelsinen og hvert stykke skæres i 3-4 mindre stykker, der sukres ned i 1/4 time med 1-2 spsk. sukker.
Fløden piskes, smages til med sukkeret. Den udblødte, smeltede husblas kommes i under jævn piskning. Makroner og jordbær (eller appelsin) kommes i. Der røres af og til i fromagen, indtil den er ved at stivne, hvorefter den hældes i en glasskål.
Pynt med jordbær eller appelsinstykker.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.