For de virkelig nostalgiske er her en over 100 år gammel opskrift på indbagte æbler i butterdej. Opskriften er af Frøken Jensen (hende med kogebogen). Hun serverede madopskrifter for ugebladet Hjemmets Læsere dengang for 100 år siden.
De indbagte æbler passer jo godt ind i vor moderne tid hen under jul.
FRØKEN JENSENS INDBAGTE ÆBLER
FRØKEN JENSENS INDBAGTE ÆBLER
Skræl æblerne, udbor kernehuset og kom nogle hele, syltede jordbær (uden saften) eller 1 sveskeblomme (uden sten, men med skoldet mandel) i æblerne. Indpak æblerne i tyndt udrullet butterdej, der lukkes sammen nede ved stilkens plads.
Æblerne smøres med pisket æg og bestrøes med et godt lag melis.
De stilles på pladen i en god varm ovn, hvori de bages i 3/4 time, for at æblerne kan blive rigtig møre.
Serveres varme, anrettede på serviet på fad. Flødeskum serveres særskilt.
Vælg ikke for syrlig frugt hertil.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.