Står den på gåsesteg juleaften, så tag gåseleveren fra og anskaf lidt mere ved siden af. Denne over 70 åt gamle gåseleverpostej er en stor delikatesse på julefrokostbordet.
Hvis gæsterne skal imponeres, kommes leverpostejmassen i en smuk ovnfast skål. Et æble skæres i ultra tynde skiver på den led, så kernehuset kan ses i midten. Skiver af æblet lægges på den færdige, afkølede leverpostej sammen med laurbærblade. Lav lidt madeirasky og hæld over. Sæt postejen koldt til næste dag, hvor den har fået en flot glaseret overflade.
Det samme kan gøres med enhver anden leverpostej, der kommer til ære og værdighed.
Den spises sammen med snitter af ristet brød og syltede agurker.
Opskrift : Anna Strunge 1939
GÅSELEVERPOSTEJ
250 g gåselever
125 g svinemørbrad
125 g flæsk
25 g smør eller margarine
25 g champignons
1/2 dl madeira
salt
peber
1 løg
1 spsk. gåsefedt og spæk
Alle ingredienser, undtagen spæk og madeira hakkes 10 á 12 gange på kødhakkemaskinen, hvorefter vinen røres i.
Formen beklædes med spæk, heri fyldes massen og et lag spæk lægges over.
Koges i vandbad 1 time i ovnen ved ca. 160 grader.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.