lørdag

RYDBERGS GRYDE

En god sammenkogt ret, gerne til et par dage, er guld værd at have på lager, når menuen skal planlægges i husstanden.

Her i julemåneden kan man slet ikke få for meget tid, så sæt en praktisk ret på bordet. Her Rydbergs Gryde med oksekød, kalvenyre (udelad den om ønskes) og erstat den med mere af kødet,  løg og kartofler. De sidste overflødiggør kartoffelkogning.

Kirsten Huttemeier ( Fyens Pressefoto)

Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945

RYDBERGS GRYDE

1/2 kg oksekød (filet eller inderlår)
1 kalvenyre (udelad den evt.)
2-3 løg
1 1/2 kg kartofler
1 laurbærblad
persille
salt
peber
vand eller suppe
fedtstof

Kødet og den rensede nyre skæres i skiver, brunes i fedtstof på panden, der afkoges med lidt vand, når løgene er brunet. Lægges i ildfast fad med rå kartoffelskiver og krydderier. En dusk persille lægges ved og fjernes ved servering. Spædes med suppe og koger mørt under låg ca. 1 1/2 time. Tomater kan tilsættes.

Serveres drysset med persille samt kogte kartofler til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.