Her i julemåneden kan man slet ikke få for meget tid, så sæt en praktisk ret på bordet. Her Rydbergs Gryde med oksekød, kalvenyre (udelad den om ønskes) og erstat den med mere af kødet, løg og kartofler. De sidste overflødiggør kartoffelkogning.
Kirsten Huttemeier ( Fyens Pressefoto)
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
RYDBERGS GRYDE
1/2 kg oksekød (filet eller inderlår)
1 kalvenyre (udelad den evt.)
2-3 løg
1 1/2 kg kartofler
1 laurbærblad
persille
salt
peber
vand eller suppe
fedtstof
Kødet og den rensede nyre skæres i skiver, brunes i fedtstof på panden, der afkoges med lidt vand, når løgene er brunet. Lægges i ildfast fad med rå kartoffelskiver og krydderier. En dusk persille lægges ved og fjernes ved servering. Spædes med suppe og koger mørt under låg ca. 1 1/2 time. Tomater kan tilsættes.
Serveres drysset med persille samt kogte kartofler til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.