Rigtig god frokostret, står man med en rest kogt makaroni eller anden pasta. Gratinen er fin med en skål salat eller en tomatsalat til.
Gratinen laves i gratinfad eller andet ovnfast fad, hvor den gør sig færdig i ovnen i løbet af 45 minutter.
Der kan tilsættes lidt reven ost til saucen, ligesom gratinen kan drysses med revet ost, før den sættes i ovnen.
Opskrift : Frøken Jensen 1904-1923 ( i det tidsrum skrev frøken Jensen om mad i ugebladet hjemmet ).
MAKARONI - SKINKE GRATIN
250 g makaroni, kogt - ellers koges efter pakkens anvisning
250 g kogt skinke
gratinsovs
25 g smør
2 spsk. mel
3-4 dl mælk
revet muskat
salt
peber
Hvis makaronien skal koges, brækkes den i stykker og koges efter pakkens anvisning.
Lav en opbagt sovs af smør, mel og mælk og kog den godt igennem. Smag til med revet muskat, salt og peber.
Vend den godt afdryppede makaroni og strimler eller tern af skinke i. Hæld det hele i et smurt ovnfast fad og sæt fadet i ovnen.
Bager ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Server gratinen lige fra ovnen med en skål salat eller tomatsalat til.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.