lørdag

MAKARONI - SKINKE GRATIN

Makaroni - skinke gratin! en både nem og billig frokostret - og så er det et godeksempel på en gammeldags resteret. Dengang blev alt brugt og det var en æressag for en husmoder, når hun fik noget godt ud af sine rester.
Rigtig god frokostret, står man med en rest kogt makaroni eller anden pasta. Gratinen er fin med en skål salat eller en tomatsalat til.

Gratinen laves i gratinfad eller andet ovnfast fad, hvor den gør sig færdig i ovnen i løbet af 45 minutter.

Der kan tilsættes lidt reven ost til saucen, ligesom gratinen kan drysses med revet ost, før den sættes i ovnen.

Opskrift : Frøken Jensen 1904-1923 ( i det tidsrum skrev frøken Jensen om mad i ugebladet hjemmet ).



MAKARONI - SKINKE GRATIN

250 g makaroni, kogt - ellers koges efter pakkens anvisning
250 g kogt skinke

gratinsovs

25 g smør
2 spsk. mel
3-4 dl mælk
revet muskat
salt
peber

Hvis makaronien skal koges, brækkes den i stykker og koges efter pakkens anvisning.

Lav en opbagt sovs af smør, mel og mælk og kog den godt igennem. Smag til med revet muskat, salt og peber.
Vend den godt afdryppede makaroni og strimler eller tern af skinke i. Hæld det hele i et smurt ovnfast fad og sæt fadet i ovnen.

Bager ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Server gratinen lige fra ovnen med en skål salat eller tomatsalat til.

VELBEKOMME



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.