Nu er det tiden at udnytte de mange dejlige bær, der har sæson i øjeblikket. Utallig er mulighederne, men hvad er vel dejligere end en skøn sommerdessert af de danske bær og frugter i vore haver.
Her en sommerlig frugtmousse af bær efter eget valg. Moussen kommes i portionsglas eller serveres til kræmmerhuse i stedet for flødeskum. Endelig er frugtmousse særdeles velegnet til lagkagefyld i stedet for vaniljecreme.
Efter behag tilsættes 2 blade husblas.
Opskrift : Ingeborg Suhr
FRUGTMOUSSE
300 g danske bær efter eget valg
25-60 g sukker
2 dl piskefløde
evt. 2 blade husblas
Bærrene pureres eller blendes og mosen smages til med sukker. Fløden piskes til stift skum og vendes i frugtmosen. Evt. tilsættes 2 blade husblas, udblødt i koldt vand og smeltet i vandbad.
Mosen fordeles i portionsglas, der sættes koldt nogle timer. - Eller serveres i kræmmerhuse eller som fyld i lafkage.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.