torsdag

VARM HUMMER I KARRYSAUCE

Er der besluttet en lille sommerkomsammen med gode vender og udsøgt mad, er her en dejlig opskrift på varm hummer i karrysauce.
Det finurlige ved hummer i karrysauce er såmænd ikke rettens sammensætning, - det morsomme er rettens alder, den er fra 1919, og at den stadig kan gå i festlig sammenhæng.

Det er såmænd Mathilde Muus, alias Fru Constantin, under hvilket navn hun udgav sine kogebøger, der har været på spil. 
Mathilde, der var oberstinde, journalist og kogebogsforfatter var født i 1852. Hele livet samlede hun opskrifter og eksperimenterede med mad og madopskrifter..

Opskrift : Fru Constantin 1919 / rækker til 6 personer


VARM HUMMER I KARRYSAUCE

3 kogte hummere på 1/2 kg hver
2 små, hakkede løg
Lidt smør at svitse i
2 spsk. hvedemel
2 tsk. karrypulver
1/2 liter god kødsuppe eller vand med kødekstrakt
saft af 1/2 citron
1 dessertskefuld sukker
lidt salt

Hummerkødet tages ud af skallerne, der skrabes, grønt, rogn, - alt tages med og lægges til side. Løgene hakkes og svitses gult i smør ved sagte ild. Heri bages hvedemel og karry sammen med kødsuppen. Tilsæt citronsaft og smag til med sukker og salt. Hummerkødet varmes i den opbagte sauce, men det må ikke koge.

Hummurstuvningen anbringes i en rand af kogte, løse ris. Det grønne fra hovedskallen og fedtet herfra, samt den røde rogn lægges mellem det andet, uden at varmes, thi det ville gå itu og ødelægge rettens udseende.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.