mandag

BLOMKÅL MED TOMATSAUCE OG KOGTE RIS

En lidt mærkelig fornemmelse at sidde med en 78 år gammel uindbunden kogebog, pakket ind i gammeldags brunt papir, nemlig "Frøken Jensens" kogebog med syltebog fra 1936. Det besynderlige består i, at bogen overhovedet ikke er sprættet op. Så kan den jo sagtens være pæn, efter 78 år i en bogreol. Bogen her har aldrig set et køkken.


Faldt umiddelbart over en blomkålsret, bestående af løskogte ris i en rand, heri kogte blomkålshoveder, overhældt med en spændende tomatsauce, tillavet med vin. På risene lægges panerede, tomatskiver, stegt på panden i smør.

Blomkål er der i hvert fald nok af der ude i øjeblikket, - og så er de danske.

Rækker til 6 personer

Opskrift : Frøken Jensen



BLOMKÅL MED TOMATSAUCE OG KOGTE RIS

2 blomkålshoveder
125 g ris, kogt i vand med salt

tomatsauce

50 g smør eller margarine
50 g hvedemel
6 dl suppe
tomatpuré
salt
melis
vin

250 g tomater, skivet 
1 æg
50 g rasp
peber salt
ca. 50 g smør

Tomatsaucen bages op af smør og hvedemel og spædes med suppen. Smages til med tomatpuré, salt, melis og vin.

De skivede tomater paneres i æg og rasp, blandet med salt og peber. Steges på panden i smør.

De kogte ris lægges som en rand på et større fad og dette stilles i ovnen til risene er tørre. Blomkålshovederne, der er kogt i vand, tilsat salt, lægges indeni randen og overhældes med vin-tomatsaucen.
Risranden belægges med de stegte, panerede tomatskiver.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI  BAGER GAMMELDAGS

Mormors Juleopskrifter


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.