Faldt umiddelbart over en blomkålsret, bestående af løskogte ris i en rand, heri kogte blomkålshoveder, overhældt med en spændende tomatsauce, tillavet med vin. På risene lægges panerede, tomatskiver, stegt på panden i smør.
Blomkål er der i hvert fald nok af der ude i øjeblikket, - og så er de danske.
Rækker til 6 personer
Opskrift : Frøken Jensen
BLOMKÅL MED TOMATSAUCE OG KOGTE RIS
2 blomkålshoveder
125 g ris, kogt i vand med salt
tomatsauce
50 g smør eller margarine
50 g hvedemel
6 dl suppe
tomatpuré
salt
melis
vin
250 g tomater, skivet
1 æg
50 g rasp
peber salt
ca. 50 g smør
Tomatsaucen bages op af smør og hvedemel og spædes med suppen. Smages til med tomatpuré, salt, melis og vin.
De skivede tomater paneres i æg og rasp, blandet med salt og peber. Steges på panden i smør.
De kogte ris lægges som en rand på et større fad og dette stilles i ovnen til risene er tørre. Blomkålshovederne, der er kogt i vand, tilsat salt, lægges indeni randen og overhældes med vin-tomatsaucen.
Risranden belægges med de stegte, panerede tomatskiver.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Mormors Juleopskrifter
Risranden belægges med de stegte, panerede tomatskiver.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.