På jagt i fordum tiders kogebøger, - en af de opskrifter, der går igen i mange forskellige variationer er hjemmebagt leverpostej.
Mestendels er det svinelever, der anvendes, og det stammer fra dengang alting skulle anvendes på grisen. Kalvelever ses også, men sjældnere.
Her en ældre leverpostejopskrift med halv svinelever og halv kalvelever. Der er benfri sild i og hvis man syntes om det, ingefær og måske trøfler, går bølgerne højt.
Opskrift : Otto Mønsted 1939Ø
LÆKKERMUNDENES LEVERPOSTEJ
250 g kalvelever
250 g svinelever
250 g spæk
1 løg
6 benfri sild (fra dåse)
1 tsk. sukker
1/2 tsk. ingefær
salt
peber
3 dl piskefløde
3 æg
30 g kartoffelmel
eventuelt trøfler
Lever, løg, spæk og benfri køres 8 gange gennem kødmaskinen, hvorefter faesen røres længe og godt med krydderierne samt fløde, æg og mel.
Farsen hældes i en form, beklædt med spæk.
Bages i vandbad i ovnen ved 175 grader 1 time og ved tør varme 1/2 time.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.