tirsdag

LÆKKERMUNDENES LEVERPOSTEJ

På jagt i fordum tiders kogebøger, - en af de opskrifter, der går igen i mange forskellige variationer er hjemmebagt leverpostej.

Mestendels er det svinelever, der anvendes, og det stammer fra dengang alting skulle anvendes på grisen. Kalvelever ses også, men sjældnere.

Her en ældre leverpostejopskrift med halv svinelever og halv kalvelever. Der er benfri sild i og hvis man syntes om det, ingefær og måske trøfler, går bølgerne højt.

Opskrift : Otto Mønsted 1939Ø



LÆKKERMUNDENES LEVERPOSTEJ

250 g kalvelever
250 g svinelever
250 g spæk
1 løg
6 benfri sild (fra dåse)
1 tsk. sukker
1/2 tsk. ingefær
salt
peber
3 dl piskefløde
3 æg
30 g kartoffelmel
eventuelt trøfler

Lever, løg, spæk og benfri køres 8 gange gennem kødmaskinen, hvorefter faesen røres længe og godt med krydderierne samt fløde, æg og mel.

Farsen hældes i en form, beklædt med spæk.

Bages i vandbad i ovnen ved 175 grader 1 time og ved tør varme 1/2 time.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.